Algemeen

Heeft u vragen over uw bestelling, de betaling, de verzending, de levertijd, klachten of anders?

Neem dan contact op met de klantenservice, bij voorkeur per mail: klantenservice@mensae.eu

Bestellen

Graag uw bestel aanvragen via de offerte pagina. Aangezien het product geen voorraad artikel betreft en speciaal voor u gemaakt wordt, kunt u via het offerte formulier aangeven welke wensen u heeft.

Betalen

Wij proberen een terugbetaling zo snel mogelijk te doen, in de regel binnen een paar dagen. Het is belangrijk dat wij uw bankgegevens hebben.
Zodra uw bestelling compleet betaald en geleverd is maken wij hiervoor een factuur aan. Deze factuur krijgt u per e-mail bij het verzenden van uw bestelling.

Verzending & bezorging

Wanneer u aangeeft dat het product bezorgd moet worden, nemen wij met u contact op om een dag en tijd af te spreken. Wanneer u het product zelf wenst op te halen, graag op afspraak, zodat wij uw bestelling klaar kunnen zetten.

Retourneren

Wij willen dat u helemaal tevreden bent met uw bestelling. Na de levering van de artikelen kunt u als u niet tevreden bent deze terugsturen. Voorwaarde hierbij is wel dat het artikel niet gebruikt is (dus in de originele, niet-beschadigde, verpakking) en dat het artikel binnen 14 dagen na ontvangst terug is gestuurd. Zodra wij uw teruggestuurde artikel(en) in goede staat hebben ontvangen, maken wij een creditnota voor u aan. Zie ook 'Hoe stuur ik mijn bestelling retour?'
Belangrijk: Neem eerst contact op met onze klantenservice via het e-mailformulier alvorens het terugsturen van producten.
Teruggestuurde artikelen dienen te worden voorzien van een begeleidend briefje met de volgende gegevens:

Naam
Klantnummer
Bestellingnummer
Reden van retourneren

Zonder deze gegevens kan je zending niet in behandeling worden genomen. Leg ook uit wat er aan de hand is en wat je wil.

Je pakket kun je terugsturen naar het onderstaande adres:


Vergeet niet je details en je bestelnummer te noteren!
Als u artikelen wilt terugsturen, zijn de verzendkosten voor u. Wij accepteren geen ongefrankeerde zendingen of zendingen waarvoor wij moeten betalen. Mocht er sprake zijn van een fout van ons of valt een artikel onder garantie dan worden de verzendkosten achteraf vergoed. Raadpleeg de website van PostNL of e-mail ons om te zien wat de kosten zijn om een pakket terug te sturen.

Contact

Wij hebben geen fysieke winkel.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085, maar bij voorkeur graag mailen naar klantenservice@mensae.eu
U kunt ons WhatsAppen op TEL, mailen op MAIL of ons contactformulier invullen op de website.
Wij zijn werkzaam van maandag tot en met vrijdag en ons streven is om alle mail zo snel mogelijk en nog dezelfde dag te behandelen. Mocht u het idee krijgen dat dit te lang duurt, controleer dan de ongewenste post (spam map) van uw e-mail programma. Wellicht is het antwoord op u vraag daar in terecht gekomen.